Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem wellness központ, lakópark
  2007-07-19 18:18:19, csütörtök
 
 
Nem wellness központ, lakópark épül Csepelen
2007. július 19., csütörtök 8:39

A civilek attól tartanak, hogy fáikat, bokraikat, a pázsitot is elvesztik

Hogy mi lesz, wellness vagyis szabadidő központ-e, ahogy a csepeli önkormányzat ígérte vagy exkluzív lakópark, még nem tudni. Az is lehet, hogy mindkettő. A lényeg, hogy a helyi civilek ragaszkodnak a vadregényes, másképp mondva elhanyagolt zöldterülethez és nem akarják, hogy ott lakóházak épüljenek. De ki gondolná éppen andalogva Csepel fás-bokros Duna-parti részén, hogy az élmények konzerválását például Budapest városépítési keretszabályzata megakadályozhatja. A papíron így szerepel: nagy zöldfelületű intézményekre szolgáló övezetben lakófunkció nem létesíthető a Duna szigetein, de ez alól kivétel Csepel-sziget.

Mivel helyi szabályozási terv változtathat ezen, éltek ezzel a csepeli döntéshozók még 2002-ben, tehát lakásépítési tilalom alá helyezték a területet. Ezt csinálták vissza két évre rá a képviselők, így születhetett meg később egy elvi építési engedély a most felháborodást keltő lakóparkra. A civilek a korábbi szabályok mellett és azok szerint érvelnének, vagyis ne lehessen lakóházakat építeni a Királyerdő Kis-Duna-parti részére.

- Az önkormányzat elvi építési engedélyt adott bizonyos beruházónak 2006. decemberében arra, hogy összesen 2x180 darab lakást létesítsen, plusz 2-2 darab üzlet és földszint, valamint plusz négy emelet és tetőtér szintes magasságokba, mondja Snir Mária, a Levegő Munkacsoport elnökhelyettese, aki így folytatja: ott egészen más a beépítés, családi házas övezet, ami illeszkedik a Kis-Dunapartnak a miliőjéhez és a természeti környezethez, oda földszint plusz négy emeletes lakóházak nem valók. Ha ilyesmit annyiban hagynánk, akkor egy egyszerű közönséges ingatlanfejlesztésnek a szabad területévé válna Budapest.

- Önök azok, akik terveik szerint a napokban demonstrációt szerveznek az Andrássy úti, önök által izraeli Ibiza Kft.-nek emlegetett székhely elé. Mik az okok? A beépítés tervei nem újak, hiszen egy wellness park létrehozása kampánytéma volt és nyert is a polgármester, illetve az önkormányzat ezzel a tervvel. A terület rendezése mindenképpen megtörtént volna.

- Igen, de egy wellness park és egy lakótelep nem összehasonlítható, mondta Mancsik István, a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesült elnöke. Hogyha az egyiket elfogadják a lakók, az nem arról szól, hogy ide bármit lehet építeni, mert akkor toronyházakat is. Az keltett felháborodást, hogy átverte őket az önkormányzat, mert teljesen másokat ígért, mint amiről most szó van, tette hozzá.

- A Fővárosi Tervtanács múlt hét szerdán tárgyalta az építésre kiszemelt telekre benyújtott tervdokumentációt és nem értett vele egyet. Többfélét kifogásoltak, az építészeti megoldást, az aránytalan nagy építészeti beépítéseket. Így fogalmaztak: közhelyépítészetnek nevezik a látványtervet.

- Igen. Az a baj, hogy a tervtanácsnak csak javaslati szinten van joga. Nekünk más erőnk nincs, csak a nyilvánosság és tervezzük többek között Makovecz Imrét is meghívni, hogy hogyan illik ebbe a környezetbe ez a förmedvény.

- Nem érzik azt, hogy politikai nyomásgyakorlás lesz végül ebből, hiszen a fideszes képviselők azok, akik egyértelműen önök mellé állnak?

- Folyamatosan ránk akarják sütni, hogy mi a Fidesz bábjai vagyunk, de ezt elutasítjuk, mert annyi baloldali ember van az ügy mellett és az egyesületnek a tagja, hogyha kell, akkor vannak olyan emberek, akik tagkönyvet is mutatnak. Sajnos csak az önkormányzatunk szlogenje, hogy mi a Fidesz bábjai vagyunk.

- Miért nem wellness park épül, ahogy azt ígérték?

- Ezek így nem függnek össze, nem kizárólagosak természetesen, egymásra legfeljebb hatással vannak, mondta Orosz Ferenc, Csepel alpolgármestere. Sőt, folytatta, a mostani álláspont szerint most már nem is a szomszédságban épül, hanem egymástól távolabb fog megépülni, de a Duna-parton van mind a kettő tervezve. Az önkormányzat a lakópark megépítésében közvetlenül nem érdekelt, hisz nem saját beruházása, míg a wellness megépítésében az önkormányzat teljes mértékben testületi határozat alapján abszolút mértékben érdekelt.

- Mit szólnak ahhoz, hogy a Fővárosi Tervtanács javaslata is negatívan ítéli meg azt, hogy a jövőben lakóparkot építtessenek?

- A tervtanács írásos álláspontja még nincs meg, közli Orosz Ferenc, három válasz közül, támogatás, elutasítás és átdolgozás közül, konzultálva a főépítész asszonnyal, az várható, hogy átdolgozásra visszaadják. Ez a hatósági oldala. Ami a civilek tiltakozásait jelenti, ez folyamatos, ez ügyben az érdemi konzultáció megkezdődött, semmi nem dőlt el véglegesen, hiszen nincs a lakópark megépítéséhez jogerős építési engedély. Az a politikai felhang, amit kapott ez az ügy, csak ront a helyzet kezelésén. Azt gondolom, hogy ez egy tudatos félremagyarázás.

- Azzal támadják önöket, hogy közben módosították az építési törvényeket, hogy kettéosztották ezt a telket.

- Budapest Főváros Közgyűlése megengedő határozatot, rendeletet alkotott a tekintetben, hogy a Dunaparton, minden máshol nem, de Csepelen lehet ebben a bizonyos IZ övezetben - intézmény, zöldövezet övezetben - lakásokat is elhelyezni. A beruházó ezt a lehetőséget ragadta meg. Tehát itt nem jogsértés van, érdeksértés van, és azt gondolom, hogy a kettőt jogállamban élve más-más módon kell, meg lehet orvosolni. A cég fog változtatni, kisebb lakásszám lesz, tekintettel arra, hogy ez valóban egy exkluzív terület ebből a szempontból, de a jogi eljárást ezt követően nem Csepel önkormányzatának polgármesteri hivatala, nem a városépítési irodánk, hanem egy más, tőlünk független hatóság fogja elbírálni. Hogy ki, azt a közigazgatási hivatal dönti el.

Nagy Emese - MR
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: önkormányzatának, keretszabályzata, nyomásgyakorlás, alpolgármestere, félremagyarázás, elnökhelyettese, önkormányzatunk, zöldterülethez, szomszédságban, kettéosztották, toronyházakat, megépítésében, közigazgatási, felháborodást, demonstrációt, látványtervet, kizárólagosak, megépítéséhez, intézményekre, természetesen, polgármesteri, tervtanácsnak, konzerválását, tiltakozásait, önkormányzat, városépítési, szabályozási, zöldfelületű, kifogásoltak, változtathat, környezethez, egyértelműen, nyilvánosság, decemberében, egyesületnek, magasságokba, civilek attól, csepeli önkormányzat, helyi civilek, élmények konzerválását, csepeli döntéshozók, elvi építési, most felháborodást, korábbi szabályok, önkormányzat elvi, természeti környezethez, egyszerű közönséges, szabad területévé, napokban demonstrációt, beépítés tervei, wellness park, önkormányzat ezzel, Királyerdő Kis-Duna-parti, Snir Mária, Levegő Munkacsoport, Ibiza Kft, Mancsik István, Zöld Kis-Dunapartért Egyesült, Fővárosi Tervtanács, Makovecz Imrét, Orosz Ferenc, Budapest Főváros Közgyűlése, Nagy Emese,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
William Shakespeare idézet  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Beney Zsuzsa  Környezetvédelem  Palóc Grand Canyon  Nehezen engedem  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Ahogy emelkedik a rezgés...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 26  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden szülő a lényével nevel.  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam Krisztina b...  A hét szűk esztendő  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Esti kép  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Föld napja április 22  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Pillangó  Tehetségtelen gyerek nincs.  Beney Zsuzsa - Sirató  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  A boldogság ült a világvégén  Alakot vált...  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ma  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Muratáj  Búzaszentelés  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
civilek attól, csepeli önkormányzat, helyi civilek, élmények konzerválását, csepeli döntéshozók, elvi építési, most felháborodást, korábbi szabályok, önkormányzat elvi, természeti környezethez, egyszerű közönséges, szabad területévé, napokban demonstrációt, beépítés tervei, wellness park, önkormányzat ezzel, terület rendezése, egyiket elfogadják, keltett felháborodást, építésre kiszemelt, építészeti megoldást, aránytalan nagy, tervtanácsnak csak, fideszes képviselők, önkormányzatunk szlogenje, mostani álláspont, szomszédságban épül, kettő tervezve, lakópark megépítésében, wellness megépítésében, önkormányzat teljes, jövőben lakóparkot, tervtanács írásos, főépítész asszonnyal, hatósági oldala, civilek tiltakozásait, érdemi konzultáció, lakópark megépítéséhez, helyzet kezelésén, tudatos félremagyarázás, építési törvényeket, lehetőséget ragadta, kettőt jogállamban, exkluzív terület, jogi eljárást, városépítési irodánk, közigazgatási hivatal, önkormányzatának, keretszabályzata, nyomásgyakorlás, alpolgármestere, félremagyarázás, elnökhelyettese, önkormányzatunk, zöldterülethez, szomszédságban, kettéosztották, toronyházakat, megépítésében, közigazgatási, felháborodást, demonstrációt, látványtervet, kizárólagosak, megépítéséhez, intézményekre, természetesen, polgármesteri, tervtanácsnak, konzerválását, tiltakozásait, önkormányzat, városépítési, szabályozási, zöldfelületű, kifogásoltak, változtathat, környezethez, egyértelműen, nyilvánosság, decemberében, egyesületnek, magasságokba, munkacsoport, folyamatosan, beépítéseket, mindenképpen, lakásépítési, születhetett, módosították, polgármester, átdolgozásra, megkezdődött, építtessenek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.